Τμήματα

Στον όμιλο λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

  • Τμήματα Προπαιδικά – mini tennis

Πρόκειται για τμήματα αρχαρίων στα οποία συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4-8 ετών όπου γίνεται η πρώτη γνωριμία με το άθλημα με μπάλες και διαστάσεις γηπέδου προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών βάσει ITF. Στόχος η ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και  η εκμάθηση των βασικών τεχνικών του τένις, ενώ παράλληλα καλλιεργείται  η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα.

Οι προπονήσεις διαρκούν 1 ώρα και υπάρχει δυνατότητα να γίνονται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

  • Τμήματα Παιδικά – Προαγωνιστικά

Κατά κανόνα συμμετέχουν ελαφρώς προχωρημένα παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω, αν και δημιουργούνται και τμήματα αρχαρίων σε περιπτώσεις μεγαλύτερων παιδιών που θέλουν να ξεκινήσουν το άθλημα. Σταδιακά τα παιδιά θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, φτάνοντας να παίζουν σε ολόκληρο το γήπεδο, πηγαίνοντας από το πορτοκαλί στο πράσινο επίπεδο και από το πράσινο στο αγωνιστικό με κανονική πλέον μπάλα. Βασικός στόχος είναι να εντάξουν το αγαπημένο τους άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, και ιδανικά να συνεχίσουν στην ενήλικη ζωή τους.

Οι προπονήσεις διαρκούν 1 ώρα και υπάρχει δυνατότητα να γίνονται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

  • Τμήματα Αγωνιστικά

Στα αγωνιστικά τμήματα συμμετέχουν παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αγώνες.

Υπάρχει δυνατότητα για καθημερινές προπονήσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται η προπόνηση φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Παράλληλα, ο Όμιλος, και για όσους το επιθυμούν, συνεργάζεται με τη διατροφολόγο Καραντουμάνη Ευαγγελία για μετρήσεις σύστασης σώματος (μυϊκή μάζα, ανάλυση υγρών, μέτρηση λίπους, κλπ) ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα της σωματικής κατάστασης του κάθε αθλητή και κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής.

Όλα τα τμήματα λειτουργούν,  παράλληλα με το σχολικό πρόγραμμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Ιουλίου κάθε σχολικού έτους, καθημερινά 14.30-20.00.

  • Τμήματα Ενήλικων

Ο όμιλός μας προσφέρει τη δυνατότητα και σε ενήλικες (ανεξαρτήτως επιπέδου) να μάθουν ή να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο στο αγαπημένο τους άθλημα καθώς και να συμμετέχουν σε τουρνουά ανδρών – γυναικών.

Χρήσιμα Έγγραφα

Δελτίο-Υγείας-Ανηλίκων

Δελτίο-Υγείας-Ενηλίκων